- Vysoký obsah bielkovín
- Bez lepku
- Bez GMO
- Vysoký obsah vlákniny
- Vegan
- Jednoduchá rýchla príprava
- Lepší nutričný profil ako ryža
- Nižší glykemický index
- Bio
Strukovinová ryža červená šošovica ako alternatíva ku klasickej ryži: Prečo? Obsahuje skoro trikrát viac bielkovín ako klasická lúpaná biela ryža a obsahuje menej sacharidov. Hrach a šošovica sú strukoviny a patria medzi najuniverzálnejšie a najvýživnejšie dostupné potraviny. Strukoviny majú zvyčajne nízky obsah tuku a vysoký obsah vlákniny, kyseliny listovej, draslíka, železa a horčíka. Konzumácia strukovín sa spája s ochranným účinkom proti chronickým ochoreniam prostredníctvom rôznych mechanizmov. Strukoviny majú nízky glykemický index a vysokú dostupnosť minerálnych látok. Strukoviny sú zdravým doplnkom každej stravy. Výskum naznačuje, že medzi ich zdravotné výhody patrí menšie riziko chronických ochorení a obezity a môžu pomôcť kontrolovať krvný tlak a cholesterol. Potenciálne zdravotné výhody konzumácie strukovín sú podľa rovnakých prehľadov nasledovné:
- nišie riziko vzniku cukrovky a lepšia kontrola glykémie a lipidov u ľudí, ktorí majú cukrovku
- nižšia hladina celkového cholesterolu
- kontrola hmotnosti a menšia pravdepodobnosť obezity
- zníženie krvného tlaku
- menšie riziko kardiovaskulárnych ochorení
- rozmanitosť mikrobiómu
- podpora imunitného systému
Ingrediencie
Zloženie: jemne mletá červená šošovica*. *Z kontrolovaného ekologického hospodárstva. Môže obsahovať sóju.
Nutričné hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1492 kJ / 352 kcal |
Tuky | 1,8 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 58 g |
z toho cukry | 1,0 g |
Vláknina | 6,0 g |
Bielkoviny | 23 g |
Soľ | 0.05 g |