Nakúpte aspoň za 30 € a dopravu máte zadarmo! Nakúpte aspoň za 30 € a dopravu máte zadarmo!

ROZHOVOR: Dominika Cibulková - Moja kariéra a súčasný život

Kariéra profesionálnej tenistky je už síce minulosťou, no jej tvár vďaka skvelým úspechom spoznávajú dodnes milióny ľudí. Dominika Cibulková si naplno užíva športový dôchodok. Pre Max Sport sa rozpovedala o začiatkoch svojej kariéry, ako prebiehal jej klasický tréningový deň, či prečo si musela zaobstarať mentálneho kouča. 

 

Aký bol prechod od amatérov k profíkom?

Tak to je asi najdôležitejšie, keď sa láme chlieb a prechádzate z juniorských časov do “dospelákov.” Keď tam človek rýchlo vhupne, to je najlepší scenár. Ak sa tam človek dlhšie motá a nedarí sa mu, zostane na menších ženských turnajoch dlhšie, potom sa odtiaľ ťažko vyhrabáva. Ja som mala dobrú výkonnosť. Aj na to, aká som bola nízka, mi naozaj stačilo iba päť turnajov a hneď som sa dostala na WTA okruh. Mala som body a mohla som začať hrať kvalifikácie na WTA, tých som hrala iba pár a potom som sa dostala do hlavnej súťaže. Takže mi to naozaj trvalo rok, kým som sa presunula z juniorky do najvyššej ženskej súťaže. Myslím si, že všetkým najlepším hráčkam to trvalo takto krátko.

Ako správne regenerovať?

Je to určite hlavne o tom, aby sa človek staral o svoje telo zvonka aj zvnútra. Veľmi dobré sú masáže. Občas mi pomáhalo, ak som mala na druhý deň voľno, ísť do bazéna a vyplávať sa. Po každom tréningu bolo veľmi dôležité sa vystrečovať. Tie malé veci, čo si človek myslí, že sú hlúposť a že ich netreba, sú najdôležitejšie . Z mňa teda určite strava, ísť na masáž, oddýchnuť si, ísť do sauny alebo si aj zaplávať.


Celý rozhovor si môžete pozrieť na YouTube

Ako dopĺňaš energiu počas nabitých dní?

Na regeneráciu a prekonávanie únavy je asi tak jedna k jednej k starostlivosti o telo dôležitá aj výživa. Človek by sa nemal nikdy cítiť hladný. Dobré sú šejky a čo mne najviac vyhovuje, proteínové tyčinky. Preto som sa aj spojila s Max Sport, pretože ich sama konzumujem. Vždy, keď potrebujem energiu, dodajú mi ju. Tým, že som si strážila stravu aj kalórie či už teraz, alebo aj počas mojej aktívnej športovej kariéry, som veľmi ocenila nízku hladinu cukru a vždy mi dodali energiu, ktorú som potrebovala. Strava je naozaj veľmi dôležitá.

Plány do budúcna?

Teraz mám také skôr mamičkovské ciele, venujem sa Jakubkovi, chcem ho dobre vychovávať. Potom je tu ešte akadémia (Detská tenisová akadémia Dominiky Cibulkovej) a nadácia (Aby hviezdy nehasli) - také menšie veci, ktorým sa teraz venujem.