Poznáte naše čierne organické špagety z čiernych fazúľ? Okrem toho, že obsahujú veľa bielkovín, vlákniny a sú bez lepku, ešte aj výborne chutia. Vyskúšajte ich v tejto skvelej kombinácii s parmezánovým krémom.
Na 1 porciu budeme potrebovať:
- 50 g organických špagiet z čiernych fazúľ MaxSport
- hrsť slaninky
- 2 žĺtky
- 1 bielko
- 20 g nastrúhaného parmezánu
- čierne korenie, soľ podľa chuti
Postup:
1. Slaninu opražíme na panvici, slaninu vyberieme a panvicu s výpekom odstavíme z ohňa. V miske si rozmiešame žĺtky, 1 bielko a nastrúhaný parmezán. Z druhého bielka si môžeme pripraviť mini bielkovú omeletu.
2.
Uvarené
špagety podľa návodu pridáme priamo z vody na odstavenú panvicu s výpekom zo
slaniny a za stáleho miešania pridáme žĺtkovú zmes, miešame kým dosiahneme
krémovú konzistenciu. Okoreníme čiernym korením, posypeme slaninou a ihneď
podávame. Ako oblohu použijeme napr. artičoky, olivy, čili.