Rýchly a jednoduchý recept, ktorý poteší každého fanúšika sviežich jedál. Organické fettuccine z quinoe v lahodnej citrónovo-riccotovej omáčke zasýtia a určite ulahodia vašim chuťovým pohárikom. Skúste a neoľutujete.
Na 2 porcie budeme potrebovať:
100g quinoa fettucine Max Sport
120g ricotty
Šťava z pólky citróna
Citrónová kôra
2 strúčiny cesnaku
Čerstvá bazalka
Hrsť brokolice
Hrsť hrášku
4 lyžice strúhaného parmezánu
Sušené chilli, morská soľ, korenie
Hrsť pistácii
Olivový olej na restovanie
Postup:
1. Cestoviny uvaríme podľa návodu.
2. Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nasekaný cesnak spolu s hráškom, nastrúhanou citrónovou kôrou, parmezánom a predvarenou brokolicou. Pridáme ricottu zmiešanú s lyžicou vody z cestovín a citrónovou šťavou, a pridáme k restovanej zelenine.
3. Dochutíme chilli, soľou, korením. Primiešame cestoviny, a spolu povaríme ešte minútu.
4. Dozdobíme bazalkou, pistáciami, a na záver posypeme ešte extra parmezánom.