Nakúpte aspoň za 30 € a dopravu máte zadarmo! Nakúpte aspoň za 30 € a dopravu máte zadarmo!

Na tento výživový doplnok by ste počas leta rozhodne nemali zabúdať

Leto nám pomaly končí a ubudne tak slniacich radovánok pri vode, na balkóne či záhrade. Počas tohtoročnej opaľovacej sezóny to žiaľ aj z preventívnych opatrení bolo skôr v súkromní, než na pekných plážach, avšak viacerým sa vám isto podarilo krásne opáliť. Je ale skutočne dobre, že vystavujete kožu nadmernému slnečnému žiareniu?

Aké sú plusy a mínusy opaľovania?

Všeobecne sa lekári zhodujú na pozitívnych účinkoch slnka a slnečného žiarenia pre ľudský organizmus. Dopĺňanie vitamínu D pomocou pokožky je rozhodne žiadúce. Naviac nám pridáva krásnu farbu pleti. No ako sa vraví, nič sa nemá preháňať. Poďme sa spoločne pozrieť, aké riziká vám môžu hroziť.

Dlhodobý pobyt na slnku vás poriadne vyčerpáva a taktiež do tela preniká nebezpečné UV žiarenie. Pokiaľ zostanete nechránený príliš dlho, vaša pokožka sa začervená a vy ste sa ľudovo povedané spálili. Pravidelné natieranie krémom môže tieto účinky zmierniť, pokožku je ale treba vyživovať aj zvnútra, aby zostala pružná a hydratovaná.

Nezabúdajte na vyživovanie pokožky

Dopĺňanie vitamínov, bielkovín, kolagénu a minerálnych látok do tela je veľmi potrebné. Aj pre samotnú kožu existuje niekoľko možností, ako sa postarať o jej krásny vzhľad a pružnosť. Podľa štúdie Skin pharmacology and physiology má kolagén veľmi priaznivé účinky pri ochrane pokožky. Je jej podstatnou zložkou a pomáha v ďalších procesoch regenerácie.

Kolagénové peptidy alebo doplnky obsahujúce kolagén môžu pomôcť spomaliť starnutie pokožky znížením vrások a suchosti pleti. Aj preto je spomínaná zložka pridávaná do rôznych kožných krémov. Existuje tiež mnoho neoficiálnych tvrdení, že kolagénové doplnky pomáhajú predchádzať akné a iným kožným chorobám, tie však nie sú podložené vedeckými dôkazmi.

Okrem toho užívanie doplnkov kolagénu pomáha regenerovať vašu pokožku. Denná odporúčaná dávka je pritom 2,5 až 10 gramov.

Dopĺňajte kolagén chutne

Túto zložku si naše telo samo nevie vytvoriť. Ideálnym zdrojom prírodného kolagénu sú tkanivá zvierat. Potraviny ako kuracia koža, bravčová koža, hovädzie mäso a ryby sú teda možnosťou, ako látku doplniť. Pokiaľ by ste však nemali chuť na živočíšne produkty, máme pre vás alternatívu.

Ako prvý na trhu prinášame tyčinku Collagen+ s bioaktívnym kolagénom. Teda rovnakou zložkou, aká sa nachádza v ľudskom tele. S obsahom kolagénu 5 200 miligramov tvorí až polovicu dennej odporúčanej dávky. Jej zaradenie do jedálnička by preto bolo skvelou voľbou. Navyše vynikajúco chutí a v podobe tyčinky si ju môžete vychutnať kedykoľvek. Teraz online v štyroch lahodných príchutiach – slaný karamel, kokos, čokoláda a jahoda.