Nakúpte aspoň za 30 € a dopravu máte zadarmo! Nakúpte aspoň za 30 € a dopravu máte zadarmo!

Muži vs. ženy, komu patrí proteín?

Patria proteínky do rúk iba mužom, z ktorých srší testosterón? Mnohí ľudia sú presvedčení, že proteín je určený len pre športovcov, najmä pre mužov. Ktovie, kde vznikol tento mýtus, ale pravdepodobne pochádza z posilňovne, kde sa v minulosti pri činkách stretávali hlavne zástupcovia silnejšieho pohlavia. Emancipácia však dorazila aj do posilňovní, dnes už bežne navštevovaných aj ženami, a cez ich  steny prenikla do oblasti výživy. Proteíny, t.j. „bielkoviny“, by mali byť bežnou súčasťou stravy moderných aktívnych žien.

Lucia sa v rozhovore s Martinom zamerala na otázku, či sú proteínky pre ženy a ako sú pre ne prospešné. Odpoveď je jednoznačná: „Proteínky sú snack pre všetkých aktívnych ľudí  bez rozdielu. Dokážu zasýtiť po cvičení, na ceste keď nestíhate jesť bežné jedlo, a tá naša má naviac dostatok prebiotickej vlákniny prospešnej pre črevnú mikroflóru.“


Pri výbere správnej proteínovej tyčinky dbajte na to, aby bola vyrobená bez zbytočnej chémie. Kvalitný snack by mal byť funkčný s vysokým obsahom vlákniny, ktorá navodzuje pocit sýtosti, funguje ako čistič čriev, a je účinnou prevenciou pred rakovinou hrubého čreva. Hľadajte takú tyčinku, ktorá obsahuje vyvážený pomer bielkovín, sacharidov, tuku a iných živín tak, aby ste dostali plnohodnotnú porciu nutrientov v jednom chutnom produkte.

Náš tip? Jednoznačne „karamelka“ Protein Bar Grand Caramel.