Čo poviete na takýto úžasný Jesenný koláč?
Postup:
Cesto
Vajíčka vyšľaháme do peny so štipkou soli. Po 4-5min postupne pridávame zvyšné ingrediencie. Cesto vylejeme do predom vymazanej formy a pečieme na 170°C 20-25min.
Krém
Vyšľaháme ricottu a tvaroh, z ktorých zlejeme prebytočnú tekutinu, s cukrom a zvyšnými ingredienciami, prípadne môžeme pridať stužovač šľahačky pre pevneší krém. Premiestnime do cukrárskeho vrecka a dáme vychladiť.
Ovocný vklad
Tekvicu povaríme a spoločne s mandarínkami rozmixujeme na pyré. Pridáme cukor a uvaríme hustý džem, do ktorého pridáme pektín alebo agar podľa návodu.
Po upečení korpus rozdelíme na dve polovice, spodnú potrieme džemom, naplníme polovicou krému a prikryjeme druhou polovicou. Tú rovnako potrieme džemom a dozdobíme zvyšným krémom, orechami, škoricou a samozrejme karamelovým protein X-cream.
Ingrediencie:
Cesto
170g Polohrubá múka
1čl kypriaci prášok
30g kakao
6pl kokosový olej
6pl pomarančová šťava
4ks vajce
180g trstinový cukor
Štipka soli
Krém
Pomarančová kôra
250g ricotta
200g jemný tvaroh
Škorica
80g trstinový cukor
2pl karamelový protein X-cream
Ozdoba
Karamelový Protein X-crem
Orechy
Ovocný vklad
1čl pektín/agar
1konzerva sterilizovaných mandarínok
Približne ¼ tekvice hokkaido
(Dá sa nahradiť tekvicovým džemom alebo iným podľa chuti)
Dobrú chuť!