Sú výborne 😍 a hlavne si pamätajte do originál Carbonara cestovín sa nepridáva smotana 😉, takže ak neviete čo si cez víkend pripraviť tak si poďme spísať recept:
Potrebujeme:
▫️1 ČL Olivového oleja
▫️2 celé vajíčka 🥚 + jedno žltko navyše
▫️1 ČL másla 🧈
▫️80g Pecorino syru - alebo parmezánu 🧀
▫️100 g guanciale alebo pancetty (ak ich neviete zohnať môžete použiť aj slaninu ) ja som túto našla v @lidlsk
▫️3 strúčiky cesnaku
▫️himalájsku soľ
▫️čierne korenie
Postup:
▫️Na jemné plátky si nakrájate pancettu ( alebo slaninku ) 🥓 a dáte ju na rozpálenú panvicu s olivovým olejom a opražite ju.
▫️Pridáte lyžičku másla.
▫️Dáte si variť vodu na cestoviny ( pozor tu nedávajte veľa soli, keďže syr je dosť slaný sám o sebe), keď začne vrieť dáte variť cestoviny.
▫️K slaninke pridáte rozpučený cesnak ( ako vidíte vo videu) a necháte spolu na panvici.
▫️V miske si rozbijete dve vajíčka 🥚 a potom to tretie oddelíte a použijete len žĺtko, nastrúhate k tomu do misky syr a spolu zmiešate.
▫️Z panvice vyberiete cesnak ( bol tam len na chuť ale kto ho máte rád ako ja 😍 tak si ho potom pridajte na tanier.
▫️Ak máte hotové cestoviny, rovno si ich pridáte z hrnca do panvice a následne pridáte aj tak 1/2 naberačky vody z cestovín a zmiešate spolu so slaninkou.
▫️Do panvice pridáte zmiešané vajíčka so syrom, premiešate spolu s cestovinami a môžete podávať 👩🏼🍳
Tak čo vyskúšate ich? 😊