Nakúpte aspoň za 30 € a dopravu máte zadarmo! Nakúpte aspoň za 30 € a dopravu máte zadarmo!

Aj Vegáni si zaslúžia kvalitný proteín!

Väčšina ľudí v dnešnej dobe vyvíja nadmernú aktivitu, aby zostali v dobrej forme. Niektorí posilňujú, iní behajú, či cvičia jogu. Je to najmä z dôvodu psychickej aj fyzickej pohody, no niekomu to môže pomáhať napríklad pri zdravotných problémoch. Okrem pohybových činností je však veľmi dôležité myslieť aj na stravovanie. 

Jedlo je zvyčajne prvou vecou, na ktorú ľudia myslia po vykonanej aktivite. Nájsť si niečo pod zub nie je v dnešnej dobe nijako ťažké. No otázkou je, či je toto jedlo nutrične vhodné pre vaše telo. Stojí zato ho vôbec zjesť, alebo vám môže viac uškodiť? 

Prečo tyčinky? 

Mať po ruke proteínové tyčinky je vždy výhodné. Najmä v situáciách, keď ste hladný. V časovej tiesni je skrátka jednoduchšie siahnuť po rýchlejšej alternatíve. Proteínová tyčinka je odpoveďou na všetky podobné problémy. Veľkostne nezaberá veľa miesta, takže si ju so sebou môžete zobrať kamkoľvek. 

Samozrejme tyčinka nikdy nebude úplnou náhradou kvalitnej klasickej stravy. Avšak ako doplnok, či rýchly pomocník v krízových situáciách, istotne poslúži veľmi dobre.

Naše telo potrebuje proteíny

Proteíny sú dôležitou zložkou pri energetických produktoch. No väčšina dostupných tyčiniek na trhu využíva srvátkovú bielkovinu, ktorá je živočíšneho pôvodu. Aj preto nie je vhodná pre ľudí vyznávajúcich vegánsky životný štýl. 

Našťastie je k dispozícii množstvo rastlinných zdrojov bielkovín. Rôznou kombináciou aminokyselín sa dá dosiahnuť plný profil, čo je pre telo najvhodnejšie. Najčastejšie používaným zdrojom vo vegánskych tyčinkách je sójový izolát. Je to spôsobené tým, že sója je kompletný proteín, takže obsahuje všetkých deväť esenciálnych aminokyselín potrebných na stavbu a opravu svalového tkaniva. Okrem toho sa ukázalo, že sója má výrazný prínos v znížení rizika kardiovaskulárnych ochorení. 

Výhody vegánskeho proteínu


1. Zlepšené trávenie – Zelenina, obilniny, orechy a semená sú nabité zdravou vlákninou, ktorá prirodzene zlepšuje trávenie a vstrebávanie, zvyšuje mobilitu a znižuje príznaky plynatosti a nadúvania.
2. Posilňovač metabolizmu – Kombinácia vlákniny a bielkovín znamená, že vášmu telu chvíľu trvá, kým strávi celé vegánske potraviny. Čím viac bude vaše telo pracovať na trávení rastlinných bielkovín, tým lepšie bude spaľovať prebytočný tuk.
3. Kardiovaskulárne zdravie – Rastlinná strava má tendenciu mať nižší obsah cholesterolu, nasýtených tukov a vysoký obsah zdravých rastlinných sterolov, ktoré môžu pomôcť zlepšiť zdravie srdca a celkovú pohodu.
4. Možné nežiadúce látky – Mnohé živočíšne zdroje bielkovín môžu obsahovať pridané hormóny a antibiotiká, zatiaľ čo rastlinné zdroje bielkovín sú plné antioxidantov, fytochemikálií (zlúčenín produkovaných prirodzene rastlinami), vitamínov a minerálov, ktoré sú nevyhnutné pre optimálne zdravie.
5. Kompletné bielkoviny – Mnoho ľudí verí, že živočíšne zdroje bielkovín sú jediné „kompletné“ bielkoviny (t. j. obsahujú dostatočné množstvo všetkých 9 esenciálnych aminokyselín). To jednoducho nie je pravda. Sója, tempeh, fazuľa edamame a zlatý hrášok sú kompletnými zdrojmi bielkovín. 

Nové produkty v našom portfóliu


Preto sme sa v spoločnosti Max Sport rozhodli pridať do nášho portfólia dva nové exkluzívne produkty práve na prírodnej báze. Prvým z nich je rozšírenie najobľúbenejšieho radu – Protein Bar. Doplnili sme ho o dve fantastické tyčinky Vegans Protein v príchutiach Kakao s kokosom a Vanilka s mandľami. Obsahujú rovnaké množstvo proteínu, ako práve starší skúsení bratia Protein Bars. 

Druhou novinkou z úplne iného súdka je tyčinka Nuts Protein. Snack je vynikajúcou zmesou orechov pripravených podľa 100% rastlinného receptu a bez palmového oleja. Vhodný pre vegánov, prirodzene bezlepkový, so starostlivo vybranými ingredienciami, ktoré dodajú potrebnú energiu. Máčané v lákavej tmavej čokoláde s obsahom až 25% bielkovín. Taktiež dostupný v dvoch príchutiach – Čokoláda a Kokos s mandľami. 
Oba produkty sú úplne prírodné, čo dosvedčuje aj symbol V-Label od Európskej únie vegetariánov. Celkovo boli tyčinky pri testovaní prijaté spoločnosťou viac než pozitívne a my sme veľmi radi, že sme mohli uľahčiť zdravé maškrtenie ďalšej skupine ľudí.